Grafische handen

Blog

De laatste ontwikkelingen binnen de grafische industrie.
FreeFlow Print Server

Xerox verkoopt FreeFlow Print Server aan EFI

Xerox Corporation en Electronics For Imaging (EFI) kondigden 2 februari een nieuw strategisch partnerschap aan tussen beide partijen (bron). Het partnerschap is bedoeld om een innovatieve digitale front end (DFE) voor Xerox productiemachines in de markt te zetten. Onderdeel van dit partnerschap is de verkoop van Xerox FreeFlow Print Server (FFPS) aan EFI.

(meer…)

hard proofing en softproofing

Soft en hard proofing: wat is het en waarom kunnen grafimedia niet zonder?

De tijd dat een drukpers draait, is wellicht het duurste onderdeel van print media. Het hoofddoel van proofing is om een soft of hard copy te produceren van het eindresultaat op de pers. In een markt waarin de marges nog steeds onder druk staan, kunnen grafimedia bijna niet anders dan manieren zoeken om efficiënter te produceren. Soft proofing en hard proofing kunnen daarin wellicht meer voor u betekenen dan u denkt. In dit blog behandel ik daarom wat deze twee concepten betekenen en waarom u als graficus niet meer zonder proofing kunt.

(meer…)

klanten werven voor drukkerijen

Klanten werven voor drukkerijen: Oldschool vs. Newschool!

Alweer 20 jaar geleden liep ik stage bij familie van mijn vader in de drukkerij. Veel klanten namen telefonisch contact op met het bedrijf. Er was wel wat e-mailverkeer, maar zeker niet in de mate waarin het nu gebeurt. Klanten kwamen ook nog echt naar de drukkerij toe om opdrachten te plaatsen. Tegenwoordig wordt er veel via de website vergeleken en besteld. Er is dus heel wat veranderd in 20 jaar tijd en daarbij hoort een andere strategie. Hoe kunt u in deze moderne tijd gebruik maken van alle middelen om meer klanten te werven?

(meer…)

top 2000 cafe textielstickers

Speciale textielstickers Top 2000 lossen plakkerig probleem op

Zodra je weer kunt stemmen op de Top 2000 op NPO Radio 2, dan realiseer ik mij altijd dat de feestdagen er weer snel aankomen. In mijn ogen is dit DE lijst der lijsten van het jaar. De stemmen zijn inmiddels geteld en tussen Kerst en nieuwjaar wordt de NPO Radio 2 Top 2000 uitgezonden vanuit het Top 2000-café in Beeld en Geluid te Hilversum. Bekende DJ’s zoals Gerard Ekdom, Gijs Staverman en Rob Stenders zullen hier gehoor geven aan de tot beste gekozen nummers van dit jaar. De organisator van dit evenement liep echter tegen een vervelend probleem op met de textielstickers die gebruikt werden voor de gasten… (meer…)